Blog

foto van ricardo semler

Ontmoet zelfsturing-goeroe Ricardo Semler tijdens Below the Surface

Braziliaanse ondernemer en zelfsturing-goeroe Ricardo Semler, komt naar Nederland. Vanwege zijn zakelijke succes en zijn verrassende visie op zelfsturing is Semler wereldwijd een van de meest gevraagde sprekers. Zijn komst naar Nederland als keynote tijdens zelfsturingevent Below the Surface biedt een unieke kans om hem te horen spreken.

25 juli 2018
illustratie

De 6 grootste misverstanden over zelfsturing

Zelfsturing is een 'hot' item, maar veel organisaties branden hun vingers er liever niet aan. ‘Onterecht, aldus zelfsturingsexpert Amanda van Diemen in MT.nl. Uit onderzoek blijkt dat sturen op resultaat significant succesvoller is dan sturing op de processen die naar resultaat moeten leiden.’

10 juli 2018
Foto van Kees Tillema

VIDEO: Er knaagt wat…

26 juni 2018
Foto van Kees Tillema

Relatie controle en vertrouwen raakt mensen

Het houdt econoom en bedrijfskundige Kees Tillema al tijden bezig; de relatie tussen controle en vertrouwen op de werkvloer. En hij is niet de enige. Dat bleek wel uit het overweldigende aantal reacties dat Tillema ontving op een LinkedIn-bericht dat hij over dit onderwerp postte. Zo veel dat Tillema en zijn compagnon Rob Vinke besloten een event te organiseren over dit onderwerp. Dit zelfsturing-event ‘Below the Surface’ vindt dit najaar plaats.

25 juni 2018
illustratie

Waarom zelfsturende teams toch niet altijd werken

Zelfsturende teams op de werkvloer zijn hip: werknemers bepalen samen, zonder manager, welke richting ze opgaan. Maar de resultaten van deze manier van werken zijn niet alleen maar positief.

18 juni 2018
illustratie

Alle bazen weg? Dat kan desastreus aflopen

Wat zou er gebeuren als bedrijven zonder bazen gaan werken? Toon Franken van Nextlevel Organiseren voorspelt dat werken zonder baas, ook wel zelfsturing genoemd, over twintig jaar de norm is. Dan werkt iedereen zoals bij Buurtzorg. Dat is een organisatie met 14.000 werknemers zonder leidinggevenden. Oprichter Jos de Blok noemt managen flauwekul: ‘Je moet mensen gewoon hun werk laten doen’. Zou zelfsturing echt zo verstandig zijn?

15 juni 2018
Foto van Kees Tillema

VIDEO: Below the Surface

28 maart 2018

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.